Culoarul Ten-T Dunăre – Rhin, prioritatea Consiliului Județean Tulcea la Adunarea Generală a CRPM

Delegația a fost formată din Dumitru Mergeani, vicepreședinte și George Șinghi, consilier județean. FOTO CJ Tulcea

În organizarea Consiliului Regional Helsinki – Uusima și a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei, în perioada 18-20 octombrie 2017, s-a desfășurat în Helsinki, Finlanda, cea de-a 45-a Adunare Generală a CRPM. Consiliul Județean Tulcea a deplasat la acest eveniment o delegație compusă din Dumitru Mergeani, vicepreședinte și George Șinghi , consilier județean.

În cadrul grupurilor de lucru, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au participat la Grupul de Lucru Afaceri Maritime, Schimbări Climatice și Vasco de Gama, implicându-se în discuții în vederea unor ulterioare proiecte cu finanțare europeană.

În cadrul Adunării Generale a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, prioritățile identificate și discutate pentru viitoare activitate au fost: turismul, agricultura și transporturile. Patrick Anvroin, director al CRPM pe problematica transporturilor a discutat despre oportunitățile în acest domeniu pe perioada președinției Consiliului Europei ce va fi deținută de Bulgaria, respectiv România. În timpul Președinției Consiliului Uniunii Europene, România ar trebui să acorde atenție specială Culoarului TEN-T Rhin – Dunăre, având în vedere că transportul pe apă este cel mai ieftin, poarta de intrare pe acest culoar fiind portul Sulina.
În cadrul Adunării Generale a CRPM, pe ordinea de zi au fost aspecte delicate precum: Viitorul Politicii de Coeziune, Declarația de la Cardiff privind Brexitul, Viitorul Europei, Poziția politică privind energia verde, CRPM și aviația.

Declarația de la Cardiff, care va fi semnată în cadrul unei conferințe organizată de CRPM și Guvernul Galez, în data de 24 noiembrie, solicită Uniunii Europene și Guvernului Marii Britanii să implice în discuțiile privind Brexitul și națiunile care fac parte din Regatul Unit, precum și nivelul descentralizat al administrației publice.

Realocarea fondurilor din Facilitatea Europeană de Conectivitate a fost și ea pe ordinea de zi a Adunării Generale. Adjunctul șefului de departament al DG MOVE, Comisia Europeană, Frederic Versini, a menționat că realocarea se va face pe criterii de performanță a proiectelor în curs, iar țările ce au avut o absorbție bună până în prezent vor beneficia de prioritate la noua revizuire și redistribuire.

În ultima perioadă, CRPM a inițiat activități în ceea ce privește aviația, domeniu ce este de interes și pentru Consiliul Județean Tulcea, una dintre problemele ridicate de regiuni fiind dificultatea acordării ajutoarelor de stat pentru aeroporturile regionale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*