Primăria Hamcearca achiziționează o vidanjă echipată cu un sistem de stingere a incendiilor

Primăria Hamcearca. FOTO Paul Alexe

Primăria Hamcearca continuă achizițiile de utilaje care au ca scop îmbunătățirea calității vieții comunității și asigurarea unui mediu mai sigur și mai curat. Recent a fost achiziționat un tractor cu ajutorul căruia poate fi tăiată vegetația de pe malul lacului.

Primarul Ion Acceleanu a explicat pentru TLnews că în cadrul proiectului “Achiziție utilaje pentru întreținere zona agrement comuna Hamcearca”a fost cumpărat un tractor cu braț de ridicare și cupă, care este esențial pentru întreținerea în mod corespunzător a zonei de agrement și pentru a asigura un mediu curat și frumos pentru turiști și locuitori.

Un aspect semnificativ la achiziția acestui utilaj a fost faptul că Primăria Hamcearca a reușit să facă o economie de aproape 100.000 de lei. Înțelegând importanța siguranței și a protejării mediului, primarul a decis să mai facă o investiție semnificativă. Astfel, au fost inițiate procedurile pentru achiziția unei vidanje echipată cu un sistem de stingere a incendiilor.

“În cadrul proiectului „Achiziție utilaje pentru întreținere zona agrement comuna Hamcearca, județul Tulcea” am achiziționat un tractor, cositoare, braț de ridicare și cupă. Având în vedere că s-a făcut o economie la achiziție de aproape 96.000 lei (TVA inclus), am profitat și am mai făcut o achiziție, un utilaj care va fi folosit tot pentru zona de agreement aferentă lacului Horia –Hamcearca. Am inițiat achiziția unei vidanje echipată cu sistem de stingerea incendiilor. Vidanja, pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare, va fi livrată în zilele următoare”, a declarat primarul Ion Acceleanu.

Având o vidanja echipată cu un astfel de sistem, primăria poate răspunde rapid și eficient la incendii în zonele în care accesul la apă sau alte surse de apă este limitat sau inexistent. Acest lucru contribuie la siguranța comunității și poate reduce pierderile în caz de incendiu.

De asemenea, vidanja echipată cu sistem de stingere a incendiilor poate fi pusă la dispoziția serviciilor de pompieri în caz de necesitate.

Vidanja achiziționată de Primăria Hamcearca are o capacitate de 6.000 de litri, un furtun de absorție de cinci metri, iar timpul de umplere este de 5 – 10 minute. Totodată, utilajul mai este dotat cu un sistem cuplă pentru stingere incendii, cu un furtun cu pistol pentru stins incendii și are și un sistem spălător stradal.

Vidanja achiziționată de Primăria Hamcearca

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*