Concursul „Poveștile Copilăriei“, organizat de Consiliul Județean Tulcea, și-a desemnat câștigătorii

Concursul „Poveștile Copilăriei“ și-a desemnat câștigătorii. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat joi, 27 mai, la festivitatea de premiere a concurenților care au participat la concursul „Poveștile Copilăriei“, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

În luna mai a anului 2021, Consiliul Județean Tulcea a organizat un concurs on-line dedicat tuturor copiilor din județul Tulcea. „Poveștile copilăriei“ i-a invitat pe cei mici să descrie copilăria prin orice formă de exprimare artistică: pictură, desen, poezie, muzică etc.  În total, au fost trimise peste 300 de lucrări deosebit de frumoase, iar cele mai bune dintre ele au fost premiate în cadrul unei festivități organizate la sediul instituției. Au fost acordate peste 300 de premii de creativitate pentru toți cei care au intrat în competiție.

„Lucrările pe care le-ați înscris în concurs sunt extrem de interesante, deosebite, ingenioase și ne arată că aici, la Tulcea, avem cu ce să ne mândrim! Permiteți-mi, așadar, să felicit atât elevii, cât și profesorii coordonatori, dar și părinții acestor tineri atât de talentați și să vă doresc tuturor mult succes în continuare!“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Cine sunt câștigătorii concursului on-line

  • Marele Premiu a fost obținut de Andreea Bianca Iov, de 13 ani, de la Școala Gimnazială Casimcea, care a prezentat o  pictură ce îl reprezintă pe „Moș Bărbuță, ani o sută“ (carte pentru copii semnată de Jean Udrescu).
  • Locul I a fost obținut de Eva Dubinciuc, de 8 ani, de la Școala „Alexandru Ciucurencu“ Tulcea, care a avut un colaj cu titlul „Anotimpurile copilăriei“.
  • Locul al doilea a fost obținut de Denisa Cristiana Ganea, de 11 ani, de la Școala Gimnazială Casimcea, cu o pictură cu titlul „Amintiri din copilăria mea“, care ilustrează o fetiță care citește la umbra unui copac.
  • Locul al treilea a fost obținut de Erika Nichita, de 8 ani, de la Școala Gimnazială Murighiol, care a intrat în concurs cu o căsuță a copilăriei, pictată pe o piatră.
  • Cele două mențiuni au fost obținute de mezinele Galei laureaților: Elena Munteanu, de 6 ani, de la Grădinița școlii nr. 12 (cu o machetă realizată din plastilină, cu un bătrân care prinde un peștișor auriu) și de Violeta Rîcă, de 7 an, de la Școala Gimnazială Jijila (cu un desen intitulat „Pe aripile copilăriei“, în care sunt ilustrate două fetițe care se dau în leagăn).
  • Cele două premii speciale au fost acordate Teodorei Epureanu, de 17 ani, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ (cu o machetă ce reprezintă povestea „La cireșe“ de Ion Creangă) și de Denisa Giulia Apetrii, de 12 ani, de la Școala Gimnazială Casimcea cu o pictură ce îl reprezintă pe Habarnam din cartea semnată de Nikolai Nosov).
  • Maria Alexandrescu, de 7 ani, de la Centrul „Pelican“, a primit premiul de originalitate pentru o machetă miniaturală ce o reprezintă pe Scufița Roșie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*