Bani pentru comunitățile locale din județul Tulcea

Consiliul Județean Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii județeni, reuniți astăzi în ședință extraordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a unor sume suplimentare din impozitul pe venit pe anul 2023.

Conform documentelor anexate proiectului de hotărâre, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Tulcea a aprobat repartizarea sumei de 2.033.000 lei către Consiliul Județean Tulcea, reprezentând sume din impozitul pe venit corespunzător cotei de 6% suplimentar în anul 2023, sumă ce trebuie repartizată integral unităților administrativ – teritoriale din județul Tulcea.

Destinația sumelor repartizate va respecta prevederile art. 6 alin. (6) din Legea nr. 368/ 2022 privind aprobarea bugetului de stat pe anul 2023, cu modificările și completările ulterioare, și anume: pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*