10 morți și 24 de răniți: bilanțul accidentelor rutiere grave petrecute anul acesta în Tulcea

Un mort și doi răniți grav, într-un accident rutier petrecut pe DN 22, lângă Baia. FOTO ISU Constanța
Un mort și doi răniți grav, într-un accident rutier petrecut pe DN 22, lângă Baia. FOTO ISU Constanța

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat la sfârșitul săptămânii trecute pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor antisociale.

Potrivit IPJ Tulcea, din datele statistice a rezultat că, în perioada 01 ianuarie – 08 iulie, pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea s-au produs 25 de accidente rutiere grave soldate cu decesul unui număr de 10 persoane şi rănirea gravă a altor 24.

„Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost viteza, alte preocupări de natură a distrage atenția, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și abateri pietoni/ bicicliști/ căruțași”, au precizat sursele citate.

Obiectivele acțiunii de la sfârșitul săptămânii trecute au fost creşterea vizibilității poliției rutiere, prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași.

Astfel, polițiștii au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 291.200 de lei, dintre care 85 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 33 pentru abaterile săvârșite de pietoni, căruțași și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate. Ca măsuri complementare, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase șapte certificate de înmatriculare. Totodată, oamenii legii au constatat șapte infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii vor continua acțiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*