Arheologii tulceni reiau în aprilie lucrările de cercetare în zona Jijila – zona construcției podului peste Dunăre

Proiectul podului de peste Dunăre

Cercetările arheologice din zona Jijila pentru realizarea pilonului Podului peste Dunăre vor fi reluate în luna aprilie a acestui an, potrivit conducerii Institutului de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“.

Lucrările de cercetare, care au fost suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor cuprinde și zonele de exploatare a pământului galben.

Recent, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că nu există niciun fel de probleme privind investiția Pod suspendat peste Dunăre, fiind deja bugetat avansul pentru achiziționarea materialelor necesare.
Ministerul Transporturilor a emis în luna decembrie 2018 autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Într-o primă etapă a lucrărilor se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundații și elevații), în zona județelor Tulcea și Brăila, precum și primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în județul Tulcea.

Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului, de cele două turnuri de susținere legându-se toată suprastructura podului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*