Arheologii tulceni reiau în aprilie lucrările de cercetare în zona Jijila – zona construcției podului peste Dunăre

Proiectul podului de peste Dunăre

Cercetările arheologice din zona Jijila pentru realizarea pilonului Podului peste Dunăre vor fi reluate în luna aprilie a acestui an, potrivit conducerii Institutului de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“.

Lucrările de cercetare, care au fost suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor cuprinde și zonele de exploatare a pământului galben.

Recent, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că nu există niciun fel de probleme privind investiția Pod suspendat peste Dunăre, fiind deja bugetat avansul pentru achiziționarea materialelor necesare.
Ministerul Transporturilor a emis în luna decembrie 2018 autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Într-o primă etapă a lucrărilor se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundații și elevații), în zona județelor Tulcea și Brăila, precum și primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în județul Tulcea.

Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului, de cele două turnuri de susținere legându-se toată suprastructura podului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*