Două nave ale Forțelor Navale Române vor participa la Delta Waves Fest de la Tulcea

Două nave ale Forțelor Navale Române vor participa la Delta Waves Fest de la Tulcea. FOTO: SMFN

Flotila Fluvială va participa cu două nave la „Delta Waves Fest”, un eveniment organizat în perioada 28 – 29 iulie cu prilejul inaugurării Falezei „Ivan Patzaichin” din municipiul care este poarta de intrare în Delta Dunării.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, Monitorul Fluvial „Mihail Kogălniceanu” (45), Vedeta Blindată „Posada” (179), două  detașamente infanteriști marini și scafandri militari fluviali, precum și Muzica Militară a Forțelor Navale vor fi alături de publicul de pe faleza din Municipiul Tulcea.

Astfel, vineri, 28 iulie, între orele 15.00 și 18.00, cetățenii sunt invitați să exploreze cele două nave militare fluviale deschise publicului. La ora 18.00, toți participanții vor fi martorii paradei Muzicii Militare a Forțelor Navale, care va începe de la intrarea Promenada și va defila până la Gradena, captând privirile și urechile celor prezenți. Evenimentul principal al serii va avea loc la orele 18.20, când va avea loc inaugurarea Falezei „Ivan Patzaichin”. Alocuțiunile oficiale vor sublinia importanța acestui eveniment și impactul forțelor navale în comunitate.

În continuare, între orele 18.35 și 19.20, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol impresionant, încântând publicul cu repertoriul său divers. Serata se va încheia cu alte activități artistice ce vor dura până la 21.30, oferind momente de distracție și voie bună pentru toți participanții.

Sâmbătă, 29 iulie, începând cu ora 08.50, va avea loc ceremonialul de ridicare a Pavilionului, Geacului și Marelui Pavoaz la bordul celor două nave militare. Un moment solemn ce va marca începutul unei zile pline de experiențe memorabile. Între orele 09.05 și 14.00, populația civilă este invitată să viziteze Monitorul Fluvial „Mihail Kogălniceanu” și Vedeta Blindată „Posada”, două nave cu o istorie bogată și o tehnologie impresionantă.

Două nave ale Forțelor Navale Române vor participa la Delta Waves Fest de la Tulcea. FOTO: SMFN

În același timp, pe faleză va avea loc o impresionantă expoziție de tehnică militară, prezentată de militarii de la Centrul 39 Scafandri, Regimentul 307 Infanterie Mecanizată „Heracleea” și Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

Prin participarea militarilor din Forțele Navale Române la activitățile emblematice, organizate de comunitățile locale, Armata României contribuie la promovarea valorilor şi tradițiilor naționale, precum și la educarea spiritului civic şi la respectarea simbolurilor naționale de către membrii societății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*