Aproximativ 900 kilograme de peşte şi plase de pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Pește confiscat de polițiști FOTO Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit un bărbat care transporta, cu un autoturism, fără a deține permis de conducere, cantitatea de aproximativ 900 kilograme peşte, fără documente legale precum și unelte de pescuit în lungime de 900 metri.

În data de 15.07.2019, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Enisala, au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în România condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză nu are permis valabil pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 880 kilograme peşte, din specia fitofag, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale şi unelte de pescuit de tip avă în lungime totală de 900 metri.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte”, „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*