Sărbătoarea Viei și a Vinului debuteză duminică, 28 octombrie, la Niculițel

Bucuriile toamnei, la Niculițel
Bucuriile toamnei, la Niculițel

Primăria Comunei Niculițel organizează duminică, 28 octombrie, Sărbătoarea Viei și Vinului. Pe scena din localitate vor evolua  Anastasia Lazariuc, Radu Ille, Nicușor Iordan si Ana Maria Rosa Preda, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei” Tulcea, Ansamblul Folcloric de la Crihana Veche, Republica Moldova, Ancuța și Nicoleta Gălățanu, Ansamblul Folcloric „Plai de Dor” Niculițel.

La această tradițională sărbătoare a comunei, ajunsă la cea de-a XV-a ediție, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va susține un spectacol din care nu vor lipsi suite de jocuri populare dobrogene (Baicoliu, respectiv Geambășeasca, Sârba de la Consul și Cadâneasca) sau cântece cu specific local, precum „Din Măcinii mei de piatră”, „Dunăre, pe apa ta” ori „Din Dobrogea mea bătrână”. Conducerea muzicală – prof. Aurelian Croitoru; coregrafia – prof. Coman Ștefan.

“Ca în fiecare toamnă, după ce recolta a fost strânsă și vinul e în butoaie, se cuvine să mulțumim și să ne veselim! 2018 e Anul Centenarului și-l vom cinsti cum se cuvine alături de frații noștri din Republica Moldova, având oaspeți din comuna Capaclia (raionul Cantemir) și Ansamblul de dansatori de la Crihana Veche (raionul Cahul). Vreme bună și voie bună să fie duminică!”, urează primarul Florin Pascale.

Sărbătoarea începe la ora 10.00, iar programul artistic, sub genericul „Bucuriile toamnei”, de la ora 12.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*