Ambasadori din mai multe state, prezenți la Forumul Economic organizat de Consiliului Județean Tulcea

Forum Economic organizat de Consiliului Județean Tulcea

Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit luni, 9 august, un Forum Economic organizat de CJ Tulcea, în colaborare Avangarde Group în cadrul Programului Romanian Investment Zoom (RIZ).

La eveniment au participat E.S. Safiya Ahmad Nuhu (Ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România), Igyor-Uzer Mercy Ahemen (Secretar I în cadrul Ambasadei Republicii Federale Nigeria în România), E.S. Andrei Grinkevich (Ambasadorul Republicii Belarus în România), Emil Jacotă (Consilier ministerial – Însărcinat cu afaceri, Ambasada Republicii Moldova în România), Simion Botnari (Consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România), Pierre Annoye (Consilier economic și comercial în cadrul Ambasadei Regatului Belgiei în România), Tudor Afanasov (Președintele Camerei de comerț Româno-Ruse, reprezentant al Centrului Rus de Export și membru în conducerea Asociației Financiare și de Afaceri pentru Cooperare Euro-Asiatică), Călin Coșar (Președintele Camerei de Comerț Israel), Bogdan Voiculescu (Reprezentant al Companiei de Investiții Fortis Business Management Olanda), Denisa Caravan (Avocat reprezentativ – Specialist in consultanță investiții – Investment Company Olanda).

Invitat de onoare la evenimentul organizat la sala de ședințe a Consiliului Județean Tulcea, fostul președinte Emil Constantinescu a vorbit despre legătura între stabilitate și succesul schimburilor economice, subliniind, în acest context, importanța unui mediu prietenos („friendly environment“) pentru prosperitate în domeniul afacerilor.

„Cei care cunosc istoria Dobrogei știu că se află la intersecția unor mari drumuri comerciale. De asemenea, acest teritoriu reprezintă un exemplu în Europa și în lume în ceea ce privește conviețuirea pașnică a mai multor nații“, a spus Emil Constantinescu.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit despre principalele oportunități de creștere economică al județului Tulcea, amintind faptul că turismul, agricultura, acvacultura sunt principalii piloni ai dezvoltării acestui colț al țării.

„În ultimul timp, Tulcea și-a găsit un drum al dezvoltării, iar scopul nostru este acela de da valoare acestui ținut. Județul nostru merită mai mult și va avea mai mult“, a precizat Horia Teodorescu.

În cadrul Forumului Economic, E.S. Andrei Grinkevich, Ambasadoru al Republicii Belarus în România a vorbit despre parteneriatul dintre județul Tulcea și regiunea Mozyr din Belarus, parafat în urmă cu trei ani.

E.S. Safiya Ahmad Nuhu, Ambasador al Republicii Federale Nigeria în România, a insistat pe deschiderea țării sale în ceea ce privește schimburile economice, amintind faptul că Nigeria reprezintă o piață semnificativă pentru agenții economici din întreaga lume.

Emil Jacotă, consilier ministerial în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România a vorbit despre importanța relațiilor cu România, dar și despre direcția pro-europeană asumată de Republica Moldova, iar Pierre Annoye, Consilier economic și comercial în cadrul Ambasadei Regatului Belgiei în România a insistat asupra importanței creării unor relații de cooperare dintre agenții economici din România și cei din Belgia.

Președintele Camerei de comerț Româno-Ruse, Tudor Afanasov, a adus în discuție o serie de proiecte menite să pună în valoare comunitatea staroverilor din această zonă a țării, iar Călin Cosar, președintele Camerei de Comerț Israel a insistat asupra legăturilor foarte strânse dintre România și Israel, care s-ar putea finaliza în parteneriate constructive în domeniul economic.

Din județul Tulcea, la eveniment au mai participat reprezentanți ai Primăriei Tulcea, ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și oameni de afaceri cu activitate în domenii prioritare precum turism, acvacultură, agricultură etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*