Cadastrare finalizată pentru primele imobile ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării

FOTO AMDTDD

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor aflate în proprietatea statului și administrate de ARBDD din comuna tulceană Crișan.

Potrivit ARBDD, aceasta este prima dintre cele 11 unități administrativ-teritoriale (UAT) din Delta Dunării pentru care ANCPI finanțează lucrările de cadastru, conform contractului încheiat cu ARBDD. Fondurile necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale ANCPI.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), și ARBDD au afișat documentele tehnice ale cadastrului luni, 6 iunie, atât la sediul Primăriei Crișan, cât și pe site-ul www.ancpi.ro.

Cele 333 de imobile din comuna Crișan, administrate de ARBDD, au suprafața totală de 28.734,90 de hectare. Noile cărți funciare vor fi eliberate la începutul lunii august, după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestații cu privire la rezultatul lucrărilor.

„Contractul dintre ANCPI și ARBDD prevede deschiderea cărților funciare pentru o suprafață de aproximativ 189.000 de hectare din 11 UAT-uri din județul Tulcea. Crișan este prima comună în care lucrările de cadastru au fost finalizate. Și în celelalte zece comune, lucrările se vor încheia luna aceasta. Vorbim despre cel mai mare contract de finanțare încheiat de ANCPI cu o instituție publică. Acest lucru a fost posibil ca urmare a Legii nr.185/2018, care prevede finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din domeniul public și privat al statului din veniturile proprii ale ANCPI”, a precizat, Rákosi-Seiwarth Ildikó, președinte – director general al ANCPI.

ANCPI a încheiat un contract de finanțare pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a imobilelor administrate de ARBDD. Contractul, în valoare de circa 30 de milioane de lei, prevede realizarea lucrărilor de cadastru în 116 sectoare cadastrale din 11 comune din județul Tulcea: C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*