Acțiuni preventive desfășurate de pompierii tulceni în această săptămână

Acțiune preventivă. FOTO ISU Tulcea

Mai multe acțiuni preventive vor fi desfășurate de pompierii tulceni în această săptămână.

În acest an, la data de 28 februarie, este sărbătorită Ziua Protecției Civile în România, iar la data de 1 martie, este omagiată Ziua Internațională a Protecției Civile și în data de 4 martie, sunt comemorate victimele cutremurului de la 4 martie 1977.

Pentru a marca aceste momente, începând de astăzi, 26.02.2024, timp de o săptămână, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vor desfășura o serie de activități care au ca scop dezvoltarea comportamentului preventiv, în centrele comerciale din județul Tulcea, zonele publice intens circulate și la sediul inspectoratului și al subunităților.

Ziua “Porților deschise”

În perioada 26.02 – 01.03.2024, atât la Detașamentul de Pompieri Tulcea cât și la subunitățile din Măcin și Babadag, vor fi organizate zilele porților deschise începând cu ora 10:00.

Puncte de informare preventivă

În perioada 26.02.2024 – 01.03.2024, vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale din municipiul Tulcea și în locuri intens circulate din municipiu și din județ.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, vor informa cetățenii despre modul de comportare în diferite situații de urgență.

Campania națională de informare preventivă pe toate situațiile de urgență la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale

La această activitate sunt implicate toate serviciile voluntare pentru situații de urgență de la nivelul unităților administrativ teritoriale, din județul Tulcea.

Astfel, componenta preventivă de la nivelul serviciului voluntar pentru situații de urgență va distribui materiale informative și va organiza exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, cu tehnica din dotare.

Exercițiu național “Miercurea Sirenelor”

În data de 28.02.2024, începând cu ora 10:00, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*