67 de apeluri abuzive, la nivelul IPJ Tulcea, în trimestrul III din 2023

Sediul IPJ Tulcea. FOTO IPJ Tulcea
Sediul IPJ Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

Din analiza privind intervenția la evenimentele semnalate prin SNUAU 112 la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea , pe trimestrul III al anului 2023, rezultă faptul că un număr de 67 de apeluri sunt abuzive.

Apelurile false/abuzive prin SNUAU 112, reprezintă un procent de 3,23% din numărul total de apeluri recepționate, dar sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare  cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor.

Legislația din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

IPJ Tulcea a precizat că majoritatea apelanților care nu cunosc conceptul de urgența sunt persoanele care necesită  primrea diverselor  informații ca de exemplu: informații legate de testarea rutiera, pierderea documentelor , accidente rutiere doar cu pagube materiale și care nu pun în pericol siguranta traficului rutier, situații care intra în competența de soluționare a altor instituții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*