Acțiuni ale polițiștilor pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar: elevi prinși la terasă, în loc să fie la școală

Elevi prinși la terasă, în loc să fie la școală. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Siguranță Școlară Tulcea au acționat, atât în unități de învățământ de pe raza municipiului Tulcea, cât și în zona adiacentă a acestora, împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică-Proximitate, în vederea prevenirii și combaterii abandonului și absenteismului școlar.

„În urma verificării mai multor unități de alimentație publică și parcuri, despre care sunt date că ar fi frecventate de elevi, au fost identificați 14 elevi, din care opt ar fi trebuit să se afle la orele de curs în momentul depistării. În acest sens, au fost informate conducerile unităților de învățământ de care aparțin, iar elevii au fost avertizați cu privire la sancțiunile contravenționale care se pot aplica părinților sau tutorilor în astfel de cazuri, totodată, fiind îndrumați către școli”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

De asemenea, în conformitate cu Legea educației naționale nr.1/2011, părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului pe perioada învățământului obligatoriu, în caz contrar, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învățământ, aceștia fiind pasibili de amendă cuprinsă între 100 și 1.000 de lei, ori să presteze muncă în folosul comunității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*