Pirotehniștii tulceni, chemați să ridice un proiectil din zona localității Luncavița

Pirotehniștii tulceni, chemați să ridice un proiectil din zona localității tulcene Luncavița

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină în după-amiază zilei de sâmbătă, 23 octombrie, în zona localității Luncavița, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul unui element de muniție neexplodată.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, în urma cercetărilor s-a stabilit că este un proiectil exploziv, calibrul 100 milimetri, fără focos, provenind din timpul conflictelor militare. Elementul de muniție a fost descoperit în apropierea Dunării de către un cetățean, care a anunțat autoritățile.

Proiectilul a fost ridicat și transportat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehniștii le reamintesc cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*