A început anul școlar 2023-2024 la Penitenciarul Tulcea

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În data de 2 octombrie, începând cu ora 10, la Penitenciarul Tulcea, are loc deschiderea anului școlar 2023-2024. Cursurile școlare se organizează în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea.

În unitate funcționează două clase, una de învățământ primar și una de învățământ secundar, în cadrul Programului „A doua șansă”. In anul școlar curent au fost înscrise 38 de persoane private de libertate care îndeplineau condițiile legale. Dintre aceștia, zece deținuți nu au urmat anterior nicio formă de învățământ.

Scopul organizării cursurilor școlare în penitenciar este acela de a spori șansele persoanelor condamnate de a accesa cursuri de formare profesională care să le permită integrarea pe piața muncii, contribuind la scăderea riscului de recidivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*