36 de deținuți ies din Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea în baza recursului compensatoriu

Mai mulți condamnați definitiv au ajuns în penitenciar. FOTO ANP

Zeci de pușcăriași închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea sunt liberi mai devreme decât sperau și asta doar pentru că au fost cazați în condiții improprii.

De astăzi, 19 octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Acesta prevede ca la 30 de zile executate în penitenciar în condiții improprii, deținuții beneficiază de șase zile considerate executate. Astfel, o parte dintre deținuți vor ieși din închisori înainte de executarea întregii pedepse

„Din Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea, vor fi puși în libertate în baza Legii 169 un număr de 36 de deținuți, urmând ca cifra totală să se stabilească după ce se vor primi deciziile în baza recursurile depuse“ a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Ionuț Rotaru.

Urmează să se stabilească și modul în care aceștia vor fi eliberați, în ce interval orar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*