FOTO De ziua lor, infantieriștii marini și-au arătat îndemânarea și și-au prezentat tehnica și armamentul, pe faleza municipiului Tulcea

Oficialitățile tulcene, civile și militare, au asistat la demonstrațiile și concursuri. FOTO CJ Tulcea

Sâmbătă, 31 martie, Batalionul 307 Infanterie Marină Babadag, a sărbătorit 78 de ani de la înființarea Infanteriei Marine. Cu această ocazie, au militarii au fost prezenți pe faleza din municipiul Tulcea, pentru a petrece împreună cu civilii. 

Cu acest prilej, pe faleza municipiului, precum și în zona Lacului Ciuperca au avut loc activități sportive, exerciții demonstrative și prezentări de tehnică și armament.

Astfel, în zona Lacului Ciuperca, a avut loc Crosul Infanteriei Marine, o activitate în cooperare cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Tulcea (aproximativ 50 de participanți, 10 militari), dar și un concurs de treceri curs apă, în cooperare cu aceeași direcție (aproximativ 30 de participanți, 6 militari, două bărci de asalt Zodiac).

Acțiunile au continuat pe faleza municipiului cu o prezentare a tehnicii și echipamentului din înzestrare: TAB-C, barcă de asalt Zodiac și motor Evinrude, tehnică și aparatură EOD, tehnică transmisiuni, armament ușor de infanterie (Pa, PM, Mtr, AG 7, Pistol, Ag 40, PSL, SG550), armament greu de infanterie (AG 9, Ar 82 mm, Ar. 120 mm), tehnică CBRN.

Oficialitățile prezente, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, prefectul județului, Lucian Furdui și viceprimarul municipiului, Petre Marinescu au participat la premierea câștigătorilor Crosului Infanteriei Marine.

La finalul evenimentului, 28 de militari au luat parte la un exercițiu demonstrativ, la care s-a folosit muniție de manevră calibru 5,45 mm, 7,62 mm și 14,5 mm, trei bărci de asalt pe cursul Dunării și un TAB-C pe faleză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*