Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, aniversată la Tulcea

Eroii tulceni au fost comemorați. FOTO CJ Tulcea

Sâmbătă, 22 decembrie, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, subprefectul judeţului Tulcea, Corvin Bangu, primarul Constantin Hogea şi viceprimarul Andaluzia Luca, a participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, eveniment care a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiu (lângă Catedrala Sf. Nicolae).

Ceremonialul militar și religios organizat de Prefectura Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat, oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți în frunte cu Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 22 Decembrie, în amintirea eroilor Revoluţiei din 1989, pentru a ne prezenta respectul și recunoștința și pentru a cinsti memoria celor care nu mai sunt printre noi, loialitatea, eroismul și jertfa de care au dat dovadă față de neamul românesc. An de an, revenim aici cu emoție pentru a-i pomeni pe martirii tulceni, pe martirii români, cei care au făcut posibil ca, astăzi, să sărbătorim în Anul Centenarului un stat român democrat, un stat român liber, un stat român unitar. Martirilor tulceni Gavrilov Corneliu și Mihai Serian le aducem un pios omagiu, lor și tuturor celor care s-au sacrificat acum 29 de ani. Recunoștință lor și cinste neamului românesc! Dumnezeu să-i odihnească în pace!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Subprefectul judeţului Tulcea, Corvin Bangu, a participat şi la o slujbă de pomenire ce a avut loc la mormântul martirului Gavrilov Corneliu în Cimitirul Lipovenesc, alături de membri ai Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*