Zilele comunității rușilor lipoveni din România serbate la Tulcea

Comunitatea rușilor lipoveni aniversează 28 de ani de la recunoașterea de către Judecătoria Sector 1 București a personalității juridice a organizației

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) organizează pe 15 februarie, la Tulcea, o serie de manifestări dedicate aniversării „Zilei omunității rușilor lipoveni din România“. Anul acesta, pe 12 februarie împlinindu-se 28 de ani de la recunoașterea de către Judecătoria Sector 1 București a personalității juridice a organizației (în anul 1990).

Evenimentul va include vernisajul expoziției dedicată regretatului profesor Vicol Ivanov, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, un spectacol cultural-artistic cu tema „Maslenița – tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni“, în cadrul căruia se va celebra și „Ziua limbii materne ruse în România” (menționăm că Ziua internațională a limbii ruse este marcată pe 6 iunie, ziua de naștere a poetului rus A.S. Pușkin). 

Programul manifestărilor de la Tulcea:
15:00 – 15:30 – Vernisajul expoziției dedicate regretatului profesor Vicol Ivanov, la Centrul Cultural „Vicol Ivanov” (Str. Victoriei, nr. 32, Tulcea);
16:00 – 18:00 – Spectacol aniversar de „Ziua Comunității Rușilor Lipoveni din România“ cu tema „Maslenița – Tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii lipoveni“, la Teatrul „Jean Bart” (Str. Progresului, nr. 34, Tulcea).

Săptămâna 12-18 februarie 2018 este „Săptămâna laptelui și a brânzei” – Maslenița, iar de pe 19 februarie se va intra în Postul Paștelui.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*