Luna august a fost una plină pentru turismul din Delta Dunării, iar septembrie se anunță și el promițător

Tot mai mulți turiști vin să vadă frumusețile din județul Tulcea

Luna august, o lună dedicată tradițional concediilor, a fost o lună de vârf pentru operatorii de turism din Delta Dunării și din Dobrogea de Nord. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării informează că, până acum, incluzând perioada mini-vacanței de Sfânta Maria, locurile de cazare acreditate din județul Tulcea au fost ocupate în proporție de aproape 100%, iar până la sfârșitul lunii august, de asemenea, posibilitățile de cazare sunt limitate.

La sfârșitul lunii, în Tulcea va avea loc Rowmania, festivalul girat de Ivan Patzaichin, iar la Jurilovca va avea loc Festivalul Borșului Lipovenesc, ediția a II-a. Ambele evenimente încep în august și se termină, duminică, 1 septembrie, ca un debut promițător pentru o nouă lună plină de întâmplări culturale.

Între 5 și 8 septembrie, în municipiul Tulcea se va desfășura Festivalul de Carte Danubius. Pe lângă târgul de carte din Piața Civică a orașului, în spațiul consacrat al casei Avramide vor avea loc, în fiecare zi a festivalului, lansări de carte și concerte.

Pe 6 septembrie începe, tot în municipiul Tulcea, Bienala internațională de pictură Alexandru Ciucurencu, deschisă publicului până pe data de 11 octombrie.

Iubitorii gastronomiei deltaice se vor putea delecta, pe 7 și 8 septembrie, la Sărbătoarea borșului de pește din Delta Dunării, ediția I, ce va avea loc la Crișan, în inima Deltei.

În aceeași perioadă, 7-8 septembrie, au loc zilele comunei Baia, eveniment dedicat atât localnicilor cât și turiștilor care se pot opri pe drumul dintre Constanța și Tulcea.

Între 20 și 21 septembrie are loc, la Somova, concursul de mountain bike Explorer Somova XCO, etapă unde se acumulează puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020.

Iubitorii de ambarcațiuni pot vizita, între 26 și 29 septembrie, Yacht Fish Delta, pe faleza tulceană a Dunării.

Pe 27 septembrie începe, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, Festivalul Tragos, cel mai important festival de teatru al Dobrogei.

Pe 28 septembrie debutează, în Piața Civică, Târgul de Toamnă, care va ține până pe 30 septembrie, dând ocazia turiștilor și localnicilor să întâlnească producători și meșteșugari din întreg județul.

Între 29 și 30 septembrie are loc, tot în Tulcea, Nocturna Bibliotecilor.

Astfel, după un august plin, Delta Dunării, Tulcea și Dobrogea de Nord sunt în continuare pregătite să-și întâmpine vizitatorii cu o întreagă gamă de evenimente culturale, sportive și gastronomice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*