Zeci de kilograme de pește și icre, fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Zeci de kg de peşte și icre, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă
Zeci de kg de peşte și icre, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat patru bărbați care transportau aproximativ 80 de kilograme pește și 10 kilograme de icre, fără să dețină documentele legale.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Pardina, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în zona Podului Roșu Sireasa, pe raza localității Ceatalchioi, un autoturism înmatriculat în România în care se aflau doi bărbați, cu vârste de 36 și 39 de ani, domiciliați pe raza județului Neamț. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 44 de kilograme de pește, din specia caras și 10 kilograme de icre, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au efectuat un control asupra a două persoane aflate într-o ambarcațiune, pe raza localității Sfântu Gheorghe. Astfel, în cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt, în vârstă de 65 de ani, respectiv 63 de ani, sunt domiciliați pe raza județelor Tulcea și Constanța. De asemenea, în urma verificării ambarcațiunii, a fost descoperită cantitatea de 35 de kilograme de pește, diverse specii, în stare proaspătă, capturată în plase de pescuit de tip setcă din fir textil, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

Cantitățile de pește au fost predate unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea și transportul fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Zeci de kg de peşte și icre, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă
Zeci de kg de peşte și icre, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Garda de Coastă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*