Mii de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii tulceni în minivacanța de anul nou

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat zilnic, în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta ordinea publică, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, atât la cumpăna dintre ani, cât şi în primele zile ale anului 2023.

Totodată, polițiștii tulceni au desfășurat activități de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, pentru prevenirea evenimentelor negative, precum și pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniu.

În această perioadă, polițiștii tulceni au descoperit și indisponibilizat aproximativ 16.000 de bucăți de articole pirotehnice, în greutate de aproximativ 135 de kilograme, ce ar fi fost deținute fără drept, în vederea comercializării.

De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 10 infracțiuni, o persoană a fost arestată preventiv, iar cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, au fost aplicate 195 de sancțiuni, cele mai multe fiind înregistrate la regimul rutier. Totodată, 16 permise de conducere au fost reținute de către polițiști, iar opt certificate de înmatriculare au fost retrase.

Reamintim faptul că acțiunile preventive vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile deschise circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*