Străzile de altă dată din Tulcea au fost reconstituite prin imagini

Proiectul „Glasul străzilor – susur de izvoare”, derulat de Organizația „Celisea” a ajuns la final. FOTO CJ Tulcea

Vineri, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participa la evenimentul prilejuit de încheierea proiectului „Glasul străzilor – susur de izvoare”, derulat de Organizația „Celisea”, implementat în perioada 23 mai – 29 noiembrie 2017 de ONG CELISEA în parteneriat cu ICEM Tulcea și Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea.

 

Scopul realizării acestui proiect a fost acela de a reconstitui prin imagini străzile din Tulcea de altădată, în oglindă cu imaginile străzilor din prezent, punctând pentru fiecare stradă reconstituită repere urbanistice constând în clădirile importante – monumente istorice conservate până azi, monumente ce fac parte din patrimoniul cultural național, monumente cu un trecut istoric deosebit și o vechime de peste 100 ani, monumente ce trebuie protejate, conservate dar și promovate generațiilor de acum și viitoare.

„Ideea derulării unui asemenea proiect a venit din necesitatea de a atrage tineretul tulcean (elevi de gimnaziu și liceu) în a cunoaște și redescoperi povești din trecut, consolidând astfel cunoașterea istoriei meleagurilor natale. Dorim, de asemenea, să trezim melancolia și regretul față de edificiile istorice dispărute, cât și față de evoluția celor care încă mai există azi (unele dintre ele fiind în stare bună, altele, însă, într-o stare deplorabilă, pe cale de a dispărea)“, spune Carmen Simionescu (Celisea), coordonator proiect.

 

„Dați-mi voie să vă felicit, la rândul meu, pentru faptul că ați reușit pe deplin ceea ce v-ați propus prin acest proiect, și-anume atragerea elevilor din școlile tulcene în a cunoaște și a redescoperi povești din trecut, contribuind, astfel, la cunoașterea meleagurilor natale. Totodată, ați trezit în acești copii conștiința aportului propriu și a voluntariatului în comunitate într-un scop nobil, și-anume promovarea valorilor istoriei și tradiției locale și a culturii scrise și concentrarea tuturor eforturilor în realizarea acestui frumos album de fotografii și informații, intitulat „Glasul străzilor tulcene”. Ideea pe care ați avut-o este una inedită, frumoasă și vă spun sincer că, vizionând acest album, m-am lăsat realmente pătruns de glasul străzilor Tulcei de altădată, încercând pentru câteva momente senzația și aerul istoric al urbei noastre vechi“, a transmis vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*