Strategiile de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, în conferință la Tulcea

Strategiile de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, dezbătute într-o conferință FOTO CJ Tulcea

Constantin Albu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat joi, 2 noiembrie, la lucrările conferinței „Dialogurile părților interesate privind strategiile de dezvoltare durabilă: lecții, oportunități și studii de caz“, organizat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, sub patronajul Ministerului Cercetării și Inovării, la Sala Mihail Kogălniceanu.

Este vorba de a doua ediție a acestui eveniment, subiectul abordat fiind dezvoltarea durabilă bazată pe cunoaștere, cercetare și inovare. După cum a declarat în deschidere directorul INCDDD Tulcea, Marian Tudor, evenimentul este o completare practică a strategiilor recente de dezvoltare durabilă ce vor fi introduse în planul de management al Rezervației Biosferei Delta Dunării și oferă îndrumări cu privire la modul de elaborare, evaluare și implementare a acestor strategii.

“Consiliul Județean Tulcea are aprobată Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, prin Hotărârea Guvernului nr. 602/2016. Cunoașteți foarte bine eforturile administrației județene pentru a face funcțional mecanismul Investițiilor Teritoriale Integrate pentru dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării.  Reprezentanții ADI ITI Delta Dunării sunt în strânsă legătură cu cei ai Comisiei Europene și vă pot da detalii despre viziunea lor de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării. Sunt convins că investițiile din fonduri europene pe actualul excercițiu financiar al UE vor fi de natură să dinamizeze zona, să atragă după sine locuri de muncă bine plătite, oameni instruiți și calificați. Cele de mai sus ar fi condițiile optime pentru a crea o societate închegată, prosperă și civilizată, aceasta însemnând dezvoltare durabilă“, a declarat consilierul Constantin Albu.

Evenimentul integrează o conferință de prezentare a Centrului de studii avansate, care va contribui la dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării în cadrul proiectului DANS Danubius RI Support, precum și dezbaterea națională privind rezultatele proiectului „Cercetări în sprijinul dezvoltării capacității de monitorizare, evaluare și valorificare a resurselor naturale oferite de zonele umede de importantă internațională din România și zona costieră a Mării Negre“, care va avea loc vineri, 23 noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*