Școlile dunărene, reunite într-un proiect de teatru multimedia

Afișul evenimentului "Școlile Dunărene"
Afișul evenimentului "Școlile Dunărene"

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Consiliului Judeţean Tulcea şi Primărei oraşului Sulina, în calitate de co-organizatori.

În cadrul acestui proiect vor avea loc întâlniri ale reprezentanţilor şcolilor superioare de teatru şi film din ţările riverane Dunării (profesori şi studenţi) care au posibilitatea de a se cunoaște, de a discuta și de a participa la atelierele susţinute de prof.dr. David Esrig pe tema teatrului multimedial, dar și la workshop-urile dezvoltate de CINETic şi UNATC.

„Europa unită se construiește prin instituții, dar și prin cultură, iar teatrul este, prin excelență, fenomenul care exprimă spiritul culturii europene. Prin întâlnirea școlilor dunărene de teatru și film, Sulina se poziționează încă odată pe harta Europei!”, a declarat prof.dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC București.

Scopul evenimentului, inițiat de UNATC Bucureşti și Athanor Akademie din Passau este de a-i stimula pe participanți să colaboreze în cadrul unei reţele dunărene a şcolilor de teatru şi film și de crea la Sulina un centru de cercetare şi formare pentru tinerii artişti din ţările riverane Dunării. Orașul Sulina, situat exact la intrarea fluviului Dunărea în Marea Neagră, în Delta Dunării, este locul unde s-a dezvoltat pentru prima dată conceptul Europei Unite, manifestat prin spirit de toleranţă şi convieţuire multietnică.

La întâlnirea școlilor dunărene vor fi prezente cinci ţări, nouă şcoli superioare de teatru şi film din România, Germania, Serbia, Bulgaria, Chişinău şi aproape 70 de reprezentanţi ai acestora. Însă din dorința ca acest eveniment să se resimtă şi de către turiştii şi localnicii din regiunea județului Tulcea, programul evenimentului cuprinde şi două acţiuni destinate publicului larg: proiecţii de filme în cele trei seri ale proiectului și ateliere de teatru pentru copii susţinute de UNATC Bucureşti.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*