Șase dintre cei 25 de tulceni confirmați cu COVID-19 au fost vindecați și externați

Persoana suspectă a fost preluată cu izoleta. FOTO CTnews.ro

La nivelul județului Tulcea, în data de 17 aprilie erau înregistrate 481 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 83 persoane si au intrat un număr de 25 persoane. Până la data de 17 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3733 de persoane. Alte 159 persoane sunt în carantină.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Tulcea, până la această dată au fost testate 276 de persoane, 20 persoane fiind testate în cursul zilei de 16 aprilie Din acestea au fost confirmate 25 persoane, 19 fiind internate iar 6 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 17 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 210 locuinte, din care la 180 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 30 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 470 persoane, dintre acestea 386 de către lucrători ai Poliţiei şi 84 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 16.04.2020, 41 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 9 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 82.940 lei, din care 65.940 lei aplicate de poliţişti si 17.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.870 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 8.076.559 lei (s-au adăugat și sumele din amenzi din data de 15 aprilie a.c., omise în comunicatul de ieri, 16.04.2020).

În cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența a fost analizat modul în care se desfășoară traficul în piețele agroalimentare, prefectul Alexandru Iordan cerând Primăriei o mai bună organizare a piețelor, deoarece au fost semnalate aglomerări de populație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*