România devine un spațiu cheie pentru start-up-urile din domeniul tehnologic

FOTO Pixabay.com

Cei mai mulți dintre tinerii antreprenori din România, în special în domeniul IT, sunt produsul unei combinații fantastice între talent, școală de tip tradițional (bine făcută de cei cu pasiune) și multe alte elemente care fac diferența între ceea ce oferă țara noastră și ceea ce se întâmplă în alte părți.

Deși Tulcea poate nu este la fel de cunoscut pentru sectorul IT precum alte orașe mai mari din România, asta nu înseamnă că nu există tineri cu talent și pasiune pentru tehnologie în acea zonă. În fapt, pot exista inițiative, proiecte sau chiar antreprenori locali din Tulcea care încearcă să dezvolte domeniul IT în regiunea respectivă.

Vom detalia în cele ce urmează câteva dintre elementele cheie care transformă rapid România într-un ”incubator” de start-up-uri cu predilecție în zona tehnologiei viitorului.

Cu siguranță suntem conștienți de beneficiile fiscale pe care legislația românească le oferă celor care vin cu idei și pornesc aceste mici afaceri, multe dintre ele confirmând în timp că au reprezentat adevărați unicorni, adică firme care devin extrem de puternice financiar.

Da, impozitele mult mai mici pe profit, comparativ cu alte țări din Europa, sunt una dintre condițiile care ajută mult în luarea unei decizii.

Practic vorbim de fapt de un cumul de factori importanți. Ca să înțelegeți mai bine, vă propun o comparație foarte la îndemână. Dacă îți dorești să te distrezi alegi un joc oarecare, sau colectia de jocuri cu jackpot casino? E un exemplu foarte simplu și clar: oricine ar prefera o colecție decât un singur joc, corect, nu? Acest lucru este valabil și când vorbim despre ”colecția” de factori decidenți în alegerea României ca spațiu perfect pentru orice start-up din tehnologie.

Dar care sunt atracțiile oferite de România pentru acest tip de activități?

La prima strigare, banii vorbesc! Asta am lămurit deja, impozitele mici sunt ofertante și atractive. Să nu uităm totuși că țara noastră este membru UE și, prin comparație, avem o legislație foarte atractivă din acest punct de vedere, cu alte state membre.

Desigur, resursa umană este extrem de importantă. Mulți dintre oamenii care sunt acum în jurul vârstei de 35 – 40 de ani au nu doar studii ci și o vastă experiență în mai multe arii de activitate.

Astfel de resurse sunt bine dezvoltate, cu multe cunoștințe în domenii diversificate. Sună perfect pentru o rețetă de succes pentru că mentalitatea românească este una complexă, de a te pricepe la mai multe și de a supli diverse roluri într-o organizație.

Avem atât de multe exemple în care un IT-ist este și bun traducător, sau un auditor este specializat pe mai multe industrii sau standarde.

Cât de mult ne ajută Uniunea Europeană în acest context?

Lista noastră poate continua cu alte elemente esențiale, unul dintre ele referindu-se la contextul economic. După cum știm deja, România poate accesa fonduri europene și finanțări semnificative, în special pentru sectoarele de infrastructură, digitalizare sau proiectele de tip ecologic.

Toate acestea permit un culoar favorabil oricărui start-up care aduce o idee inovatoare în sectoarele menționate. Din nou, România este un ”pământ al făgăduinței” pentru antreprenorii cu cele mai bune idei și intenții.

Tendințele arată că ne îndreptăm din toate punctele de vedere spre statutul unei țări cu foarte mult potențial din această perspectivă.

Să nu uităm că un alt avantaj fantastic pentru noi este faptul că România este o țară extrem de bine conectată la internet. Suntem un vârf în domeniul conexiunilor rapide și recunoscuți pentru un internet rapid și stabil. Este o condiție obligatorie pentru orice start-up care se respectă. Și, desigur, poate fi un element decisiv în deciziile ulterioare ale antreprenorilor.

Dacă trecem de aspectul cel mai puțin atractiv, birocrația, meteahnă veche și greu de rezolvat deocamdată, ajungem să mai identificăm un aspect favorabil. Aici vorbim despre ospitalitate, lucru cu care ne mândrim dintotdeauna! Orașele reprezentative din țara noastră, Timișoara, Iași, Cluj sau chiar capitala, București, devin o oază de bucurie pentru orice antreprenor serios și dornic de un mediu favorabil dezvoltării.

Idei de reținut

Chiar dacă perfecțiunea nu există, România se apropie de ceea ce ar reprezenta cadrul ideal pentru orice start-up din domeniul tehnologiei. Rămâneți aproape și investiți în România!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*