Prefectul județul Tulcea înoată la Aqua Challenge pentru persoanele cu dizabilități fizice

Prefectul județul Tulcea înoată la Aqua Challenge pentru persoanele cu dizabilități fizice

Prefectul Marcel Ivanov va înota în mare sâmbătă, 21 august, la maratonul de natație Aqua Challenge, care va avea loc la Constanța, pentru a susține vizibilitatea în societate a persoanelor cu dizabilități.

„În această dimineață am început antrenamentele în ape deschise în lacul Ciuperca. Până acum m-am antrenat în bazin dar sper să obțin un loc bun sâmbătă. Ideea a venit după ce am primit vizita reprezentanților Asociației de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea care, pe lângă problemele de ordin social și economic mi-au subliniat faptul că persoanele cu dizabilități au un deficit grav de vizibilitate în societate, fenomen care face de multe ori ca strigătul lor după ajutor să rămână neauzit. Pentru a atrage atenția atât autorităților cât și societății civile am ales să-i prezint ca pe niște adevărați luptători și eroi ai vremurilor moderne. Voi înota pentru copiii cu dizabilități la Aqua Challenge, în data de 21 august la Constanța, în proba de 1.500 de metri”, a declarat prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov.

Asociația de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și este implicată activ în sprijinirea acestora. Cei care doresc să sprijine Asociația de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea o pot face în contul:

RO50RNCB0256167886110001

Aqua Challenge, primul maraton de natație în mare din România, este o competiție de masă care se adresează atât înotătorilor amatori, cât și celor de elită (de performanță). Probele de concurs sunt structurate în funcție de vârstă și nivel de pregătire astfel – proba copiilor (200 m), proba super scurtă (500 m), proba scurtă (1.500 m) și proba lungă (5.000 m). Ediția cu numărul 10 a Aqua Challenge va avea loc pe data de 21 august, pe Plaja Zoom Beach din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*