VIDEO 200 pui de morun au fost eliberați în Dunăre la Isaccea pentru a ajuta la repopularea apelor

Puietul a fost eliberat în Dunăre. FOTO ARBDD

La Isaccea, în cursul zilei de 13 mai a avut loc o activitate de eliberare în Dunăre a 200 de pui de morun, organizată de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDDD).

Activitatea de eliberare s-a desfășurat în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în calitate de administrator al resurselor acvatice, și a reprezentanților INCDDD, în calitate de organizator al acțiunii.

INCDDD este partener în proiectul de cercetare „Îmbunătățirea acvaculturii la două specii marine de sturioni prin abordări genomice: sturionul de Atlantic (Acipenser oxyrhinchus) și morunul (Huso huso)” (STURGEoNOMICS), finanțat prin Programul CE Horizon-2020, Subprogramul ERA-Net COFASP. Alți parteneri în proiect sunt UEFISCDI București, IGB Berlin, INRA Rennes și Touluse și Universitatea Würzburg.

Obiectivul principal al proiectului este secvențierea în premieră mondială a genomului integrat la sturionul de Atlantic, folosind exemplare sălbatice existente la Baza de cercetare de la Bonn și la morunul din Dunăre, folosind exemplare sălbatice capturate din Dunăre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*