Proiectul privind Farul vechi din Sulina, premiat de Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice

Proiectul privind Farul vechi din Sulina, premiat de Uniunea Restauratorilor de Monumente Istorice. FOTO: CJ Tulcea

Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice din România a premiat proiectul „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul vechi din Sulina“, proiect implementat de Consiliul Județean.

Jubileul Trienalei Naționale de Restaurare 2022 – Ediția a IX-a a avut loc săptămâna trecută, la Teatrul National „I.L. Caragiale“ din București.

Premiul „Monumente din mediul urban și rural – Construcții civile“ a fost acordat antreprenorului pentru proiectul „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul vechi din Sulina“.

Acest proiect este implementat de Consiliul Județean Tulcea, cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural” – zona ITI DD. Obiectivul general al proiectului cu titlul „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, județul Tulcea” este conservarea, protejarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural din județul Tulcea în vederea îmbunătățirii mediului urban. Obiectivele specifice vizează: valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale prin restaurarea punctului muzeal „Farul vechi din Sulina” sub aspect structural, funcțional și arhitectural și includerea acestuia în circuitele turistice regionale, precum și creșterea numărului de vizitatori ai Farului Vechi din Sulina, respectiv creșterea numărului de turiști ai orașului Sulina și județului Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*