Primarul din localitatea Greci le va interzice persoanelor de peste 65 de ani să iasă din gospodării

Comuna Greci, județul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Edilul din comuna Greci este hotărât să îi țină pe vârstnici în curțile lor și să nu le mai dea voie să circule pe străzi în încercarea de a se limita răspândirea coronavirusului COVID-19.

Ordonanța militară nr.2/21.03.2020 a MAI prevede printre altele că „se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19 și cu evitarea formării unui grup mai mare de 3 persoane“.

Pentru că este convins că nimeni nu ține cont de recomandări, primarul comunei Greci face un pas înaintea autorităților centrale.

„Mâine va apare și hotărârea Consiliului local pentru situații de urgență. În această hotărâre cuvântul recomandare va fi înlocuit cuINTERZICERE. Deci nu recomandăm că persoanele peste 65 de ani să stea acasă ci INTERZICEM ieșirea acestora din casele lor. Astăzi și mâine dimineață facem situația celor în vârstă. Apoi verificăm fiecare caz în parte pentru a ști dacă are asigurată aprovizionarea cu alimente și medicamente. Cei care nu au pe nimeni vor fi aprovizionați de către primărie. Atragem atenția că de mâine nu puteți circulă decât cu acte în regulă : adeverințe de la locul de muncă și declarație pe propria răspundere. NU SE MAI PLIMBĂ NIMENI. Nici cu mașină , nici pe jos! Ieșiți la cumpărături odată la două , trei zile. Nu stați pe drumuri , nu stați la povești. Aveți dreptul doar să mergeți la magazin sau la farmacie. Nu plecați din localitate decât în cazul de maximă urgență : medicală sau deces în familie. Bisericile sunt închise enoriașilor cu excepția botez, nuntă , înmormântare unde au voie să participe maxim opt persoane. Știm că vine Paștele și că bisericile ar fi pline, dar va asigurăm că preoții își fac slujbele și se roagă pentru toată lumea. Poliția are trasate sarcini de aplicare a maximului de amendă pentru cei care circulă fără motiv întemeiat -așa cum scrie în ordonanța. Atenție amenzile sunt foarte mari. NU ÎNCERCAȚI ȘMECHERII . Nu faceți decât să îngreunați muncă poliției și să va atrageți înjurăturile comunității.. Italia a ignorat primele semne și acum au ajuns la 800 DE MORȚI PE ZI. Va vom ține la curent cu toate știrile.(…)“ a postat primarul Nicu Mocanu pe pagina de Facebook a Primăriei Greci.

Între timp, la nivel de județ la data de 22 martie erau înregistrate 1661 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere față de ziua precedentă. Până la această dată au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 284 de persoane și se află în carantină un număr de 28 persoane.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 2322 controale din care 736 în data de 21 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 21 martie. Până în prezent reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 27.100 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*