Proiectil de artilerie, rămas neexplodat din perioada conflictelor militare, descoperit de un localnic din Stejaru

Proiectil de artilerie, descoperit de un localnic din Stejaru. FOTO ISU „Delta”

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină, joi dimineață, în zona localității Stejaru, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul unui element de muniție neexplodată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, în urma cercetărilor s-a stabilit că este un proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, provenind din timpul conflictelor militare.

Elementul de muniție a fost găsit de un localnic, în urma efectuării unor lucrări de consolidare a unui gard, și a fost ridicat și transportat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

„Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, au precizat reprezentanții ISU „Delta”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*