Polițiștii tulceni au aplicat amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei

Polițiștii tulceni au făcut filtre rutiere la ieșirea din municipiul Tulcea. FOTO Arhivă

Poliţişti din cadrul IPJ Tulcea au desfăşurat în cursul nopții trecute, o acţiune pe raza municipiului, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.

În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare pe raza întregului  judeţ.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii tulceni împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activităţile de verificare participând peste 139 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 76 de societăți comerciale, 48 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate totodata peste 269 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri,  în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.

Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor tulceni.

În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 48.760 de lei, din care 4 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală  conform Legii nr. 55/2020.

Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*