Peste 250 de polițiști tulceni vor asigura ordinea și liniștea publică de Sărbătorile Pascale

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Peste 250 de poliţişti vor fi mobilizati pentru a asigura ordinea şi liniştea publică de Sărbătorile Pascale şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, în perioada 14 aprilie – 17 aprilie 2023, polițiști  de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar și de la alte structuri, se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Polițiștii vor acționa în vederea menţinerii unui climat optim de siguranţă publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și crearea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, adresează cetățenilor următoarele recomandări:

  • aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate;
  • în situația în care alegeți să petreceți sărbătorile departe de casă, fiți precauți cu privire la postările făcute pe rețelele de socializare. Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet;
  • nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112.

Pentru cei care se deplasează în această perioadă, este esenţial să respecte normele de circulaţie rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, să evite depășirile neregulamentare sau alte manevre riscante, să nu conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ori substanțe psihoactive, ori dacă se simt obosiți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*