Peste 150 de pietoni amendați de polițiștii rutieriști

Mașini de poliție. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 6 – 12 noiembrie, Poliția Rutieră a desfășurat acțiuni pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni.

Obiectivele acestor acțiuni au fost: combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni și prezența activă a Poliției Rutiere pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat. Polițiștii tulceni au aplicat 151 sancțiuni contravenționale pietonilor conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 127 au fost pentru traversare neregulamentară și 24 pentru deplasare neregulamentară pe partea carosabilă.
În cadrul acțiunilor, pentru încălcarea normelor legale au mai fost sancționați și 464 conducători auto.

Având în vedere că indisciplina pietonală se situează între principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*