Pelicanii creți sunt deja pe cuiburi la clocit pe Insula Ceaplace

Pelicanii creți sunt deja pe cuiburi la clocit pe Insula Ceaplace. Sursa: ARBDD

În luna ianuarie, inspectorii și agenții ecologi ai Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au transportat și așezat legături suplimentare de stuf în spațiile de cuibărit ale coloniei de pelicani creți din Zona Strict Protejată Insula Ceaplace.

Zilele trecute, în cursul unei acțiuni de control efectuată în zonă au putut fi observate, în total, 186 de cuiburi construite având perechi la clocit. În prezent, zona Lacului Vătafu are 35 de cuiburi, zona Lacului Argintiu are 47 de cuiburi, iar pe insula Ceaplace sunt 104 cuiburi.

Dincolo de protecția naturală oferită de faptul că aceste cuiburi sunt construite pe insule înconjurate de ape, toate sunt incluse în zone cu statut legal de strictă protecție, constant monitorizate de personalul din cadrul Biroului Monitoring, Districte Zone Protejate al Rezervației, iar viitoarea generație de pelicani creți are astfel șanse suplimentare de supraviețuire” – ARBDD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*