Operațiune de salvare a unui echipaj aflat în pericol la bordul unei nave în apropiere de Sulina

FOTO ARSVOM

O operațiune de salvare a unui echipaj aflat în pericol la bordul unei nave a avut lo c astăzi dimineață în zona Sulina.

Potrivit Gărzii de Coastă, intervenția a fost necesară după ce la bordul navei respective a avut loc o explozie.

“În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF,  de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare  a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română” – Garda de Coastă.

Potrivit ARSVOM, nava esta tip general-cargo, pavilion Togo.

“În cursul zilei de 20.09.2023, în jurul orei 06:50, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost solicitată să intervină pentru evacuarea și preluarea  echipajului  de la bordul navei Seama.

La ordinul VTS Sulina și prin solicitarea MRCC,  nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat în direcția indicată, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord.

Preluarea echipajului s-a efectuat în intervalul 07:20- 07:30 și au fost predați în siguranță către echipajul de ambulanță din Portul Sulina, la ora 08:25” – ARSVOM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*