O societate comercială care a produs o poluare în bazinul Șantierului Naval VARD Tulcea, a fost amendată cu 100.000 lei

Șantierul Naval Vard Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

O societate comercială care desfășura activități în incinta Șantierului Naval VARD Tulcea a fost sancționată, după ce, în urma unei erori, angajații acesteia au poluat apa din bazinul șantierului.

Incidentul de mediu s-a produs în seara zilei de marți,  22 octombrie. Societatea de la care a provenit poluarea este S.C. Hercules S.A Brăila, firmă care se ocupă cu operațiuni de dragare a acvatoriului Șantierului Naval VARD Tulcea. Angajații acesteia efectuat manevre de transfer a carburantului din tac în tacul de consum al macaralei plutitoare. Se pare că a apărut o eroare la pompa de transfer a carburantului, iar aproximativ 60 de litri de combustibil au fost pompați pe supraplin, direct în apă.

Imediat, conducerea Şantierului Naval VARD a luat decizia închiderii porţilor acvatoriului, fiind montat un dig de protecție care să ajute la estomparea urmelor de motorină. În plus, s-a intervenit și cu material biosbsorbant.

Conducerea Șantierului Naval VARD Tulcea a sesizat instituțiile abilitate, Serviciului de Gospodărire a Apelor Tulcea și Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Tulcea, iar reprezentanții acestora au efectuat un control la fața locului. În urma celor constatate, societatea comercială HERCULES S.A. Brăila, a fost sancţionată contravenţional de către Garda de Mediu, cu amendă în valoare de 100.000 de lei, potrivit OUG195/2005 art.58. Lit.f.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*