O societate comercială care a produs o poluare în bazinul Șantierului Naval VARD Tulcea, a fost amendată cu 100.000 lei

Șantierul Naval Vard Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

O societate comercială care desfășura activități în incinta Șantierului Naval VARD Tulcea a fost sancționată, după ce, în urma unei erori, angajații acesteia au poluat apa din bazinul șantierului.

Incidentul de mediu s-a produs în seara zilei de marți,  22 octombrie. Societatea de la care a provenit poluarea este S.C. Hercules S.A Brăila, firmă care se ocupă cu operațiuni de dragare a acvatoriului Șantierului Naval VARD Tulcea. Angajații acesteia efectuat manevre de transfer a carburantului din tac în tacul de consum al macaralei plutitoare. Se pare că a apărut o eroare la pompa de transfer a carburantului, iar aproximativ 60 de litri de combustibil au fost pompați pe supraplin, direct în apă.

Imediat, conducerea Şantierului Naval VARD a luat decizia închiderii porţilor acvatoriului, fiind montat un dig de protecție care să ajute la estomparea urmelor de motorină. În plus, s-a intervenit și cu material biosbsorbant.

Conducerea Șantierului Naval VARD Tulcea a sesizat instituțiile abilitate, Serviciului de Gospodărire a Apelor Tulcea și Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Tulcea, iar reprezentanții acestora au efectuat un control la fața locului. În urma celor constatate, societatea comercială HERCULES S.A. Brăila, a fost sancţionată contravenţional de către Garda de Mediu, cu amendă în valoare de 100.000 de lei, potrivit OUG195/2005 art.58. Lit.f.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*