Modificarea Regulamentului de urbanism din Delta Dunării, în atenția administrației locale a județului Tulcea

Discuții privind aprobarea Regulamentului cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu au participat la o întâlnire de lucru cu primari ai localităților din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pe tema propunerilor de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 1516/2008 privind aprobarea Regulamentului cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Principala propunere de modificare a fost făcută de președintele Asociației Comunelor din România, Filiala Tulcea, Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, și a vizat eliminarea localităților limitrofe Rezervației Biosferei de la aplicarea prevederilor acestui regulament de urbanism, cu excepția acelor zone care fac parte efectiv din perimetrul Rezervației. Motivația este legată de faptul că aceste localități sunt situate în zona de terasă a județului, având doar mici zone în perimetrul Rezevației Biosferei, unde se pot aplica normele de arhitectură specifice deltei.

„Toți cei prezenți la această masă suntem de acord că este nevoie de o schimbare a Regulamentului cadru de urbanism pentru Rezervația Biosferei Delta Dunării. Toți suntem convinși că este nevoie de aceste schimbări, scopul acestei întâlniri fiind tocmai acela de a analiza aceste propuneri de modificare astfel încât să mulțumească toate unitățile administrativ teritoriale din perimetrul Rezervației Biosferei“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Celelalte modificări vizează abordarea unor principii de ierarhizare a modului de construire în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării și evitarea uniformizării teritoriului construit prin aplicări specifice fiecărei zone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*