Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență la intrarea în noul an

Pentru a întâmpina cu toții noul an cum se cuvine, fără evenimente care să ne strice buna dispoziție, pompierii tulceni au o recomandare pentru dumneavoastră:

Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice și nu permiteți copiilor să se joace cu acestea! Toate aceste acțiuni sunt periculoase, iar o simplă distracție se poate transforma într-o tragedie.

În afara acestei măsuri importante pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, vă asigurăm că în perioada imediat următoare, pompierii tulceni ce încadrează peste 20 de mijloace tehnice auto și navale, sunt alături de cetățeni, ca de fiecare dată,  pentru a asigura misiunile de răspuns în diferite situații de urgență.

De asemenea, pentru a avea parte de o minivacanță liniștită,  cetățenii trebuie să conștientizeze riscul la care se expun  prin nerespectarea unor măsuri de siguranță simple, dar esențiale!

Mijloacele pirotehnice folosite în această perioadă a anului, pe lângă faptul că sunt interzise, sunt extrem de periculoase și vă pot pune în pericol sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

Dacă totuși doriți să folosiți materiale pirotehnice, le puteți utiliza doar pe cele din categoria I, care prezintă un pericol redus. Chiar și în acest caz, jocul copiilor cu acestea poate avea urmări grave. Limitați accesul celor mici la astfel de mijloace.

De asemenea, pentru prevenirea incidentelor generate de utilizarea  necorespunzătoare a acestor materiale, cetățenii trebuie să evite folosirea în spații închise sau în apropierea substanțelor inflamabile, dar și în locuri cu pericol de incendiu sau explozie. De asemenea, nu depozitați materialele pirotehnice în apropierea surselor și echipamentelor de încălzire.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*