Viață și sănătate: Dr. Stelian Ilie Mociu, medic specialist ATI: „Durerea este principalul simptom care determină pacientul să caute ajutor medical specializat”

Dr. Stelian Ilie Mociu. FOTO Paul Alexe

În cadrul seriei ”Viață și sănătate”, jurnaliștii Tlnews au discutat cu dr. Stelian Ilie Mociu, medic primar ATI, care oferă informații despre ce este terapia durerii și ce implică aceasta.

Durerea este o experienţă senzorială neplăcută, dar care reprezintă semnalul de alarmă care protejează organismul, astfel că mai bine de 90 la sută dintre consultațiile medicale se efectuează în urma unui episod de durere, care îl determină pe pacient să ceară ajutor medical. Prin terapia durerii, se înțelege modalitatea prin care o durere persistentă, cronică, poate fi redusă sau oprită, prin metode minim invazive, evitând intervenția chirurgicală.

În cadrul Ovidius Clinical Hospital pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata orice afecțiune din stadiu incipient. Pacienții care doresc o programare la Ovidius Clinical Hospital pot lua legătura cu spitalul la telefon (0241 480 400 și 0241 766 624), e-mail (office@ovidius-ch.ro) sau direct la adresa spitalului (Ovidiu, Constanța, DN 2A, km 202+880). Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.ovidius-ch.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*