Marian Taifas, primarul comunei tulcene Horia, declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate

Marian Taifas, primarul comunei tulcene Horia. FOTO Pagina oficiala Facebook

Primarul comunei tulcene Horia, Marian Taifas, a fost găsit în stare de incompatibilitate, conform unui raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Astfel, potrivit ANI, primarul Marian Taifas s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 septembrie 2017 – 20 iulie 2021, întrucât „a deținut și exercitat simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Marian Taifas nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legii, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*