CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: “Îi invit pe români să vină în Delta Dunării pentru că au ce vedea.  Cel mai frumos tărâm este în Delta Dunării. Nu există risc mai mare ca în altă parte a țării”

Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro
Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro

Senatorul USR Costel Vicol a vorbit într-un interviu pentru CD TV că nu există un risc mai mare în Delta Dunării decât în oricare altă parte a țării și îi invită pe români să vină în această zonă pentru că au ce vedea.

Parlamentarul tulcean s-a referit la problemele întâmpinate de turism în ultimii ani, atât din cauza pandemiei, cât și a războiului din Ucraina.

“Într-adevăr, după 2 ani de pandemie, în care turismul a fost la pământ deoarece oamenii au fost ținuți în casă.  Atunci când s-a terminat cu pandemia, a venit un val mai puternic de turiști,  însă imediat a început războiul, în 24 februarie 2022,  și atunci românii au fost un pic mai reticenți și au evitat. Bineînțeles, pe Brațul Chilia a fost și o interdicție de a se circula la începutul războiului.  Oamenii se feresc, le este frică, au căzut și câteva drone sau resturi de drone, fără să pună în pericol viața nimănui, însă eu îi invit pe români să vină în Delta Dunării pentru că au ce vedea.  Cel mai frumos tărâm este în Delta Dunării”, a spus Costel Vicol.

El consideră că nu există un risc mai mare în Delta Dunării decât în orice altă parte a țării.

“Cu certitudine nu există un risc mai mare în Delta Dunării decât în orice altă parte a țării.  Delta este destul de mare și doar accidental să se întâmple ceva, dar asta se poate întâmpla oriunde și în mijlocul orașului. În schimb, românii au ce vedea în Delta Dunării, de la Sulina până la Sfântu Gheorghe, la Caraorman, la Stejarul Îngenuncheat, la Pădurea Letea, se fac excursii cu căruțe trase de cai, se fac excursii cu ATV-uri. Românii au ce vedea și chiar îi invit nu numai pe îndrăgostiții de pește sau pe pescarii împătimiți, cât și pe cei care vor să vadă ceva sau să se simtă bine în Delta Dunării”, a afirmat senatorul USR.

Costel Vicol crede că municipiul Tulcea ar trebui să se promoveze ma bine decât a făcut-o până în prezent.

“Tulcea a avut o perioadă mai grea în care, și acum pot să spun, se lucrează la infrastructura rutieră, s-a lucrat la amenajarea portului. A fost o situație mai grea și Tulcea fiind poartă de intrare în Deltă, cumva turiștii s-au ferit să mai vină în Delta Dunării pentru că aveau accesul mai greu. Acum se lucrează la niște parcări.  Eu am o idee la Casa Sindicatelor, o să o spun la momentul oportun și cred că ar trebui autoritățile locale să promoveze mai mult, prin diverse canale, prin mass media, prin televiziuni, prin ziare, prin pliante, să promoveze Delta Dunării.  Și în municipiul Tulcea și pe zona terasată avem mănăstirile de la Celic-Dere, Saon, Cocoș, avem cetăți, cetăți vechi și foarte mari”, a mai spus senatorul Costel Vicol.


De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*