VIDEO Doi turişti români aflați în pericol de scufundare pe brațul Chilia, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Cei doi turiști au fost salvați de către polițiștii de frontieră. FOTO Captură Video

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au intervenit pentru salvarea a două persoane care erau în pericol de scufundare, pe brațul Chilia.

În cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 1.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au fost sesizați telefonic de către Serviciul de Urgență 112 despre faptul că pe brațul Chilia, în zona kilometrului fluvial 11, se află o ambarcațiune în pericol de scufundare la bordul căreia se află două persoane.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă cu o ambarcaţiune rapidă și au ancorat șalupa în pericol și dusă la mal. Aici, au evacuat apa din aceasta, au identificat și remediat cauza infiltrărilor de apă, respectiv deblocarea pompei de santină, astfel șalupa revenind la stare de flotabilitate.

Cele două persoane, în vârstă de 51, respectiv 59 de ani aflate la bordul ambarcațiunii, în scop turistic, au decis, nemaifiind în pericol, să rămână în același loc, urmând să se deplaseze spre Tulcea cu o altă ambarcațiune, care aparținea unei cunoștințe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*