MApN introduce un bac fluvial militar între Galați și Tulcea

MApN introduce un bac fluvial militar între Galați și Tulcea

MApN a introdus începând de sâmbătă, 11 iunie, un bac fluvial militar între județele Galați și Tulcea pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

„Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale <<Danubius>> la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea”, au transmis reprezentanții MApN.

Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 06.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale „Danubius” este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, cu rolul de a asigura mobilitatea forțelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*