Mai multe accidente rutiere s-au înregistrat în municipiul Tulcea pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor

Dosar penal pentru un tulcean prins la volan sub influența alcoolului

Polițiștii tulceni trag un semnal de alarmă atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. Tot mai multe accidente rutiere se înregistrează pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor, două astfel de evenimente fiind înregistrate în decurs de câteva ore.

 

În seara de 8 decembrie a.c, un bărbat de 30 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gavrilov Corneliu, din municipiul Tulcea, a croșat o femeie de 42 de ani, din loc. Periprava, care se angajase neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis. În urma accidentului a rezultat rănirea femeii, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În aceeași zi, o femeie de 34 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Comerțului, din municipiul Tulcea, a acroșat o femeie de 24 de ani, care se angajase neregulamentar în traversarea străzii, fără să se asigure.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă pietonilor adoptarea unei conduite preventive și respectarea câtorva sfaturi:
• Traversați drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora, pe la colțul străzilor, după ce v-ați asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul
• Nu vă angajați în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații
• Respectați culorile semaforului electric.
• Circulați numai pe trotuare, iar, în lipsa acestora, pe potecile laterale ale drumului public
• Circulați numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*