AJOFM Tulcea: Locuri de munca în Portugalia oferite de angajatorul danez „Greenpeas Enterprise APS”

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Compania Greenpeas Enterprise APS, cu adresa în Eskemosevej, 8, Refsvindige, DK-5853, Ørbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 65 de locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Locul de muncă va fi în ferma din Vila Nova de Milfontes (Portugalia).

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre. Pot aplica și cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia. În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. De asemenea, există magazine în apropierea fermei și se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături.

Cerințe: vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură. Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună. Salariul se plătește lunar, astfel: se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii; salariul se poate achita cash sau se poate vira în cont bancar; impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze (de exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună rămâne un net de aproximativ 1365 euro).

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele au 3, altele 6 camere. Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese, băi cu dușuri, mașini de spălat. Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salariu și este între 110 și 150 euro/lună.

Gazul (butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane locuitoare în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia este plătit de angajator, iar transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de tot de angajator. Persoanele selectate trebuie să aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc), să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans. De asemenea, trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă (se găsesc și la second handuri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj). Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Cei selectați vor primi informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducerea de taxe înainte de a pleca din România.

Durata contractului: 15 martie 2022 – 31 mai 2022. Timpul de lucru: Se lucrează 40-50 de ore/săptămână, timp de 6 zile/săptămână. Programul zilnic de lucru al lucrătorilor, de regulă, se încadrează în intervalul orar 07.00-15.00.

Mod de aplicare: Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de e-mail: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097, pe pagina de Facebook – Andreea Motoc sau pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, e-mailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html, pot solicita informații la numărul de telefon 0240 512 298, la e-mailul elena.diaconu.tl@anofm.gov.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea din strada Grigore Antipa, nr. 10, camera 107, etajul 1, unde consilierul EURES îi poate îndruma.        Data limită de înscriere: 20 februarie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*