Magazie distrusă într-un incendiu izbucnit de la cazanul de țuică, în Rachelu

Magazie distrusă într-un incendiu izbucnit de la cazanul de țuică. FOTO ISU „Delta”

Pompierii tulceni s-au chinuit mai bine de două ore și jumătate să lichideze un incendiu ce izbucnise într-o gospodărie din satul Rachelu, comuna Luncavița, de la un cazan de țuică aflat pe foc.

Salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină vineri noapte, în jurul orei 23.00, pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească din localitatea Rachelu, comuna Luncavița.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar până la sosirea pompierilor militari, la locul intervenției, incendiul a fost localizat de către echipajul SVSU Luncavița.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore și 30 de minute, pompierii eliminând pericolul de extindere la locuință.

Din fericire, în urma incendiului nu au fost înregistrate victime, dar focul a distrus o magazie din tablă și căptușită la exterior cu stuf în suprafață de aproximativ 50 mp, 25 metri cubi lemn de foc, o tonă de cereale și șapte butoaie din lemn. Evenimentul s-a produs de la jarul nestins de sub cazanul de țuică aflat în apropierea anexei.

„Deoarece în această perioadă, riscul producerii incendiilor este crescut, fie de la cazanul de țuică, fie de la pregătirea altor conserve pentru iarnă, oamenii neglijează focul, care într-o clipă poate distruge o gospodărie. Pentru a se evita astfel de evenimente este foarte important ca jarul rămas să fie stins cu apă din abundență”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*