Lucrările pentru reabilitarea falezei municipiului Tulcea ar putea începe în toamna acestui an

Faleza Dunării la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Faleza Dunării la Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Lucrările de reabilitare a falezei municipiului ar putea demara în toamna acestui an, în condițiile respectării calendarului privind depunerea cererii de finanțare, a anunțat Consiliul Județean Tulcea. 

Proiectul pentru reabilitarea falezei va duce la o creștere a suprafeței acesteia, în condițiile în care cheul va fi unul vertical pe o suprafață de 90%. Noul front proiectat va avea o lungime totală de 1510 m și va fi amenajat cu cheuri verticale pentru acostarea directă sau mixtă și operare (îmbarcare-debarcare pasageri) nave turistice și ambarcațiuni mici, la orice nivel al Dunării, pe lungime de 1280 metri, cât și pentru acostarea directă și operarea unor nave fluvial maritime la dana de mărfuri generale din amonte cu o lungime de 230 de metri.

„Dorinţa mea este ca lucrările la Portul Tulcea să înceapă în luna septembrie. Sper să avem bucuria ca, într-o lună, să semnăm cererea de finanţare, iar apoi, într-o lună şi jumătate, să ridicăm pe SEAP licitaţia, lucru care va arăta că drumul este ireversibil, că Portul Tulcea intră în linie dreaptă, la fel ca podul peste Dunăre. După ce semnăm contractul de finanţare, vreau să începem şi demersul pentru un concurs de idei pentru zona de mobilier urban de pe faleză“, a declarat președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*